Chabliz en Dizzy Panda bundelen krachten met nieuwe EP

PERSBERICHT- Chabliz en Dizzy Panda bundelen krachten met nieuwe EP

Den Haag, Haarlem – 7 juli 2023

De Zuidhollandse artpop-band Chabliz en het mysterieuze duo Dizzy Panda uit Noord-Holland, slaan de handen ineen voor een muzikale samenwerking.

Ze presenteren op 14 juli a.s. hun gezamenlijke EP, waarbij elk van hen een eigen bewerking heeft gemaakt van een bestaand nummer van de ander.

De inspiratie voor dit project ontstond nadat ze elkaar ontdekten via de Snob 2000, waar beide bands een plekje in bemachtigden. Dizzy Panda behaalde in december 2022 de 1124e positie, terwijl Chabliz met één van hun nummers net boven hen stond op plek 1122.

Chabliz heeft het nummer ‘Bite My Tongue’ van Dizzy Panda uit 2021 bewerkt. Hierbij zijn de beats weggelaten en is zangeres Petra de Winter van Chabliz een duet aangegaan met Ntll, de originele zangeres van het nummer. Bovendien zijn de instrumenten grotendeels vervangen. Het nummer heeft nu een nog meer filmische uitstraling gekregen.

 

Dizzy Panda koos het nummer ‘Glastonbury Grove’ van Chabliz’s album ‘Heroes and Foes’ uit 2022. Ook dit origineel betreft een filmisch nummer en is dan ook geïnspireerd op de serie Twin Peaks van regisseur David Lynch. Dizzy Panda heeft geprobeerd om de sfeer van de serie neer te zetten. Het nummer is volledig opgebouwd uit losse samples. Van Chabliz kregen ze 1 voorwaarde mee: Er moet van iedere muzikant iets worden gebruikt. En zo komen samples van de oorspronkelijke bass, piano en zang terug in de bewerking van het nummer. Verder zitten er allerlei extra verwijzingen naar de serie Twin Peaks en de regisseur in het nummer verwerkt. Als een dada collage, net als het artwork van het album van Chabliz. 

Chabliz en Dizzy Panda hebben met hun bewerkingen een nieuwe dimensie toegevoegd aan elkaars muziek. We hopen dat het in de smaak valt. 

De EP is vanaf 14 juli online beschikbaar op de bekende streamingdiensten.   

Zowel de originele nummers als de bewerkingen zijn alvast te beluisteren en te downloaden (high quality) via Soundcloud: 

https://soundcloud.com/dizzypandamusic/sets/chabliz-dizzy-panda-bite-my/s-NvOmCOFAIgN?si=ca572fe5fd6e41a7881bb6f1529f4996&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

 

Booker prize 2019 levert een gedeelde winnaar op

Booker Prize 2019 levert gedeelde winnaars op: Margaret Atwood en Bernardine Evaristo

De Booker Prize, een van de meest prestigieuze literaire prijzen ter wereld, heeft in 2019 voor het eerst in zijn geschiedenis twee winnaars gekozen: Margaret Atwood en Bernardine Evaristo. Atwood werd bekroond voor haar langverwachte vervolg op haar iconische dystopische roman “The Handmaid’s Tale”, getiteld “The Testaments”. Evaristo werd bekroond voor haar roman “Girl, Woman, Other”, een krachtig verhaal over de levens van twaalf zwarte vrouwen in Groot-Brittannië.

 

Grote verrassing voor aanwezigen

De gedeelde prijs was een verrassing voor veel mensen, aangezien de regels van de prijs stipuleren dat er slechts één winnaar kan zijn. Desondanks besloot de jury unaniem om beide auteurs te bekronen vanwege de “zeer verschillende, maar even briljante, boeken die elkaar complementeren”.

Atwood’s “The Testaments” speelt zich af vijftien jaar na het einde van “The Handmaid’s Tale”. Het boek volgt drie vrouwelijke personages die elk op hun eigen manier proberen te overleven in Gilead, een theocratische dictatuur waarin vrouwen worden onderdrukt en behandeld als eigendom van mannen. De roman is zowel spannend als politiek relevant en raakt aan actuele thema’s zoals vrouwenrechten en autoritarisme.

Evaristo’s “Girl, Woman, Other” is een caleidoscopische roman die de levens van twaalf zwarte vrouwen in Groot-Brittannië belicht. De personages komen uit verschillende generaties, achtergronden en sociaal-economische klassen, en hun verhalen zijn met elkaar verweven. Het boek is een krachtige viering van diversiteit en vrouwelijkheid, en biedt een diepgaand inzicht in de ervaringen van zwarte vrouwen in Groot-Brittannië.

Beoordelingen vanuit de jury

Beide romans werden geprezen om hun krachtige thema’s, overtuigende personages en meeslepende verhalen. De jury prees Atwood’s “The Testaments” als “een extreem spannende en actuele roman die een overtuigende, levendige wereld creëert”. Evaristo’s “Girl, Woman, Other” werd geprezen als “een prachtig, inventief en zeer origineel werk van fictie dat de manier waarop we over identiteit, gemeenschap en liefde nadenken verandert”.

De gedeelde prijs markeerde een historisch moment in de literaire wereld en een erkenning van de kracht van vrouwelijke schrijvers en hun bijdragen aan de literatuur. De prijs trok ook aandacht voor de belangrijke thema’s die in beide boeken worden behandeld, zoals vrouwenrechten, diversiteit en de strijd tegen onderdrukking en autoritarisme.

In een tijd waarin de wereld wordt geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen en verdeeldheid, zijn de winnaars van de Booker Prize 2019 een herinnering aan de kracht van literatuur om ons te verenigen, te inspiren ons te laten nadenken over belangrijke kwesties. Margaret Atwood en Bernardine Evaristo hebben met hun gedeelde overwinning bewezen dat literatuur nog steeds relevant en belangrijk is, en ons kan helpen om de wereld beter te begrijpen en te veranderen. Hun boeken zullen nog vele jaren gelezen worden en zullen ongetwijfeld blijven inspireren en uitdagen.

Ed Sheeran – “Divide Tour” (2018): Een Onvergetelijke Muzikale Reis

Ed Sheeran – “Divide Tour” (2018): Een Onvergetelijke Muzikale Reis

Ed Sheeran Divide Tour: een onvergetelijke muzikale reis

In 2018 bracht de getalenteerde singer-songwriter Ed Sheeran zijn “Divide Tour” naar Nederland, waar hij meerdere uitverkochte shows gaf in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Voor duizenden fans was het een langverwachte gelegenheid om getuige te zijn van zijn meeslepende optredens en oprechte muzikale expressie.

Ed Sheeran had al een stevige reputatie opgebouwd als een van de meest populaire en getalenteerde artiesten in de muziekindustrie. Met een combinatie van zijn kenmerkende stem, virtuoos gitaarspel en meeslepende songwriting, had hij een loyale fanbase opgebouwd die reikte tot ver buiten zijn thuisland, het Verenigd Koninkrijk.

De Ed Sheeran “Divide Tour” Sensatie

 

De “Divide Tour” was ter ondersteuning van Sheeran’s derde studioalbum “÷” (Divide), dat uitkwam in maart 2017. Het album was een commercieel en kritisch succes en bevatte hits als “Shape of You,” “Castle on the Hill,” “Galway Girl,” en “Perfect.”

Voor de Nederlandse fans was de komst van Ed Sheeran naar Amsterdam een langverwachte gebeurtenis. De Johan Cruijff ArenA, een van de grootste stadions in Nederland, was het perfecte decor voor zijn optredens. Sheeran betrad het podium met een enkele gitaar en een loopstation, en dat was alles wat hij nodig had om het publiek in vervoering te brengen.

 

Een Intieme Sfeer

Ondanks het feit dat hij in een enorm stadion optrad, wist Ed Sheeran een intieme sfeer te creëren alsof hij rechtstreeks met elk individu in het publiek verbond. Zijn charme en bescheidenheid waren voelbaar terwijl hij de menigte betoverde met zijn zachte ballades en opzwepende hits.

Voor duizenden fans was de “Divide Tour” een onvergetelijke avond vol emoties, meezingers en een gevoel van gemeenschap. Sheeran’s vermogen om zijn persoonlijke ervaringen en gevoelens in zijn muziek over te brengen, raakte velen diep in het hart.

 

Het Erfgoed van de “Divide Tour”

De “Divide Tour” van Ed Sheeran was niet alleen een triomfantelijke muzikale reis door Nederland, maar een wereldwijd fenomeen dat zijn stempel drukte op de muziekgeschiedenis. Met uitverkochte shows en lovende recensies wist hij een blijvende indruk achter te laten in de harten van zijn fans.

De “Divide Tour” van Ed Sheeran in 2018 was een hoogtepunt voor zijn Nederlandse fans en een testament van zijn buitengewone muzikale talent. Zijn vermogen om een connectie te maken met het publiek en de kracht van zijn songs maakten deze tour een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de gelegenheid had om hem live te zien optreden.

De erfenis van de “Divide Tour” zal voortleven in de harten van degenen die de magie van Ed Sheeran’s muziek hebben ervaren.

 

Vermogen Ed Sheeran in 2018

In 2018 werd het fenomenale muzikale talent van Ed Sheeran opnieuw duidelijk zichtbaar. Met zijn buitengewone vermogen om emoties over te brengen door middel van zijn muziek, wist hij wereldwijd een ongekend niveau van succes te bereiken.

Ed Sheeran’s financiële succes in 2018 was grotendeels te danken aan zijn uitverkochte wereldtournee. Zijn “Divide Tour” was een van de best verkopende tours aller tijden, met talloze uitverkochte arena’s en stadions over de hele wereld. De ticketverkoop, gecombineerd met merchandiseverkoop en sponsordeals, bracht aanzienlijke inkomsten met zich mee.

Het jaar 2018 was dus niet alleen een jaar waarin Ed Sheeran de muziekwereld domineerde, maar ook een jaar waarin zijn financiële succes zijn status als een van de meest invloedrijke en winstgevende artiesten van zijn tijd onderstreepte. 

Andere populaire entertainment

en muziekevenementen

Foo Fighters op Pinkpop in 2011

Op zondag 12 juni 2011 betrad de Foo Fighters het hoofdpodium van Pinkpop en speelde een van de meest legendarische shows

Blof hun sensationele Tour in 2018

In de zomer van 2018 trad de Nederlandse band BLØF op. Het was een onvergetelijke avond vol energie, passie en geweldige muziek.

 

pukkelpop festival 2017
 Pukkelpop 2017: Een Onverwachte Tragedie

Als liefhebber van muziek en fervent festivalganger was Pukkelpop altijd een hoogtepunt op mijn kalender. 

Een Onvergetelijke Avond: BLØF Live in Concert in 2018

Een Onvergetelijke Avond: BLØF Live in Concert in 2018

Een Onvergetelijke Avond: BLØF Live in Concert in 2018

In de zomer van 2018 trad de Nederlandse band BLØF op tijdens hun “Aan Tour”, en ik had het geluk om een van hun concerten bij te wonen. Het was een onvergetelijke avond vol energie, passie en geweldige muziek.

Hoogtepunten

Het optreden vond plaats in een openluchtlocatie in de buurt van mijn woonplaats, en het publiek bestond uit fans van alle leeftijden. Toen de band het podium betrad, barstte het publiek los in gejuich en applaus. BLØF begon meteen te spelen, met de bekende opening van “Zoutelande” en de menigte zong luidkeels mee met het refrein.

Sfeer, ambiance en verschillende nummers

Het optreden vond plaats in een openluchtlocatie in de buurt van mijn woonplaats, en het publiek bestond uit fans van alle leeftijden. Toen de band het podium betrad, barstte het publiek los in gejuich en applaus. BLØF begon meteen te spelen, met de bekende opening van “Zoutelande” en de menigte zong luidkeels mee met het refrein.

Tijdens het concert speelde BLØF een mix van oudere en nieuwere nummers, waaronder “Omarm Me”, “Alles Is Liefde”, “Aan”, “Liefs Uit Londen”, en nog veel meer. Elk nummer werd met passie en precisie uitgevoerd, met zanger Paskal Jakobsen die het publiek betoverde met zijn krachtige stem en charismatische podiumaanwezigheid.

Maar het hoogtepunt van de avond was misschien wel de uitvoering van “Dansen Aan Zee”. Het nummer, dat oorspronkelijk werd uitgebracht in 2004, is een klassieker in het Nederlandse muzieklandschap en heeft een speciale betekenis voor BLØF-fans. Toen de band begon te spelen, kwam er een gevoel van nostalgie en euforie over het publiek, en iedereen begon te dansen en te zingen onder de sterrenhemel.

 

Bedroom Staging

Wat het optreden van BLØF zo bijzonder maakte, was niet alleen de kracht van de muziek, maar ook de bandleden zelf. Ze waren bescheiden en vriendelijk, en tussen de nummers door spraken ze met het publiek en deelden ze persoonlijke verhalen en anekdotes. Het was alsof we allemaal vrienden waren die samen een onvergetelijke avond beleefden.

Toen het concert ten einde liep, speelde BLØF een toegift met “Holiday in Spain”, een cover van de Counting Crows met Nederlandse tekst, en het publiek zong en danste opnieuw mee met de band. Toen het laatste nummer voorbij was en de band het podium verliet, was er een gevoel van opwinding en dankbaarheid dat nog lang zou blijven hangen.

Kortom, het optreden van BLØF in 2018 was een van de meest memorabele concerten die ik ooit heb bijgewoond. Hun muziek, passie en persoonlijkheid zorgden voor een onvergetelijke avond die nog lang in mijn geheugen zal blijven.

 

Bandleden van BLØF

In 2018 bestond de Nederlandse band BLØF uit de volgende bandleden:

  1. Paskal Jakobsen – Zang en gitaar
  2. Peter Slager – Basgitaar en achtergrondzang
  3. Bas Kennis – Toetsen en achtergrondzang
  4. Norman Bonink – Drums

Deze line-up van bandleden was verantwoordelijk voor de muziek en optredens van BLØF gedurende dat jaar.

Over BLØF

BLØF, opgericht in 1992, is een Nederlandse band die bekend staat om hun pakkende pop- en rockmuziek. Paskal Jakobsen, de zanger en gitarist, is het gezicht van de band met zijn herkenbare stemgeluid. Peter Slager, de bassist, levert niet alleen de baslijnen maar ook achtergrondzang. Bas Kennis voegt diepte toe met zijn toetsen en harmonieuze vocale ondersteuning. Norman Bonink, de drummer, staat bekend om zijn strakke ritmes die de basis vormen van de BLØF-sound. De band brak door met hits als “Liefs uit Londen” en “Aanzoek zonder ringen“.

Gedurende hun carrière hebben ze talloze albums uitgebracht en vele prijzen gewonnen. Met hun kenmerkende combinatie van poëtische teksten en melodische arrangementen blijft BLØF een van de meest invloedrijke en geliefde bands in de Nederlandse muziekscene.

 

Andere populaire entertainment

en muziekevenementen

Foo Fighters op Pinkpop

Op zondag 12 juni 2011 betrad de Foo Fighters het hoofdpodium van Pinkpop en speelde een van de meest legendarische shows in de geschiedenis van het festival

Organizing & Re-design

Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci

Vacation Rental Design

Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci

Pukkelpop 2017: Een Onverwachte Tragedie met Diepe Impact

Pukkelpop 2017: Een Onverwachte Tragedie met Diepe Impact

Pukkelpop 2017: Een Onverwachte Tragedie met Diepe Impact

Als muziekliefhebber en fervent festivalganger was Pukkelpop altijd een hoogtepunt op mijn festivalkalender. Het jaar 2017 beloofde niet anders te zijn, met een veelbelovende line-up en een sfeer van opwinding in de lucht. Echter, wat een onvergetelijk muzikaal avontuur moest worden, werd al snel overschaduwd door een tragische gebeurtenis die de harten van duizenden festivalgangers trof.

Onverwacht Noodweer

Het was een warme augustusdag in Kiewit, België, toen Pukkelpop 2017 van start ging. De zon scheen fel boven het festivalterrein en de muziek vulde de lucht. Maar zoals vaak gebeurt tijdens zomerfestivals, begon de hemel zich langzaam te betrekken en maakten donkere wolken hun opmars.

Het publiek begon te voelen dat er iets op til was. Toen de eerste regendruppels begonnen te vallen, werd het duidelijk dat er noodweer op komst was. Het festivalterrein vulde zich met mensen die op zoek waren naar beschutting, en het onweer barstte los met hevige regen en krachtige windstoten.

Helaas kwam de instorting te laat om een jonge festivalganger te redden, en zij verloor haar leven als gevolg van dit tragische incident. De schok en het verdriet waren voelbaar op het festivalterrein, en een gevoel van collectieve rouw vulde de lucht.

 

Geannuleerde Optredens en solidariteit van bezoekers Pukkelpop 2017

De organisatoren van Pukkelpop reageerden snel en adequaat door de rest van het programma voor die dag te annuleren. Artiesten, crewleden en festivalgangers toonden een opmerkelijke solidariteit en steunden elkaar tijdens deze moeilijke momenten.

Het incident had een diepe impact op de festivalgemeenschap. Mensen werden eraan herinnerd dat zelfs in tijden van vreugde en muziek, onverwachte tragedie altijd om de hoek kan komen kijken. De noodzaak om de veiligheid van festivalgangers te waarborgen werd nogmaals benadrukt, en er werden gesprekken gevoerd over hoe dergelijke incidenten in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Terugkijkend op een enerverende Pukkelpop ervaring

Terugkijkend op Pukkelpop 2017 zal ik me niet alleen de geweldige muzikale optredens herinneren, maar ook de schok en het verdriet dat ons allen in één klap verenigde. Het festival zal voor altijd een speciale plaats in mijn hart hebben als een herinnering aan de kracht van muziek, maar ook aan de kwetsbaarheid van het leven.

Pukkelpop 2017 was een jaar waarin vreugde en verdriet hand in hand gingen. Terwijl we genoten van de muziek en de festivalvibes, werden we plotseling geconfronteerd met de realiteit van de broosheid van het bestaan. Laten we deze tragische gebeurtenis herdenken en erop blijven toezien dat festivals veilige en gedenkwaardige ervaringen blijven voor alle festivalgangers.

 

Andere populaire entertainment

en muziekevenementen

Foo Fighters op Pinkpop

Op zondag 12 juni 2011 betrad de Foo Fighters het hoofdpodium van Pinkpop en speelde een van de meest legendarische shows in de geschiedenis van het festival.

Blof Tour 2018

In de zomer van 2018 trad de Nederlandse band BLØF op. Het was een onvergetelijke avond vol energie, passie en geweldige muziek.

 

Vacation Rental Design

Mauris blandit aliquet elit, eget tincidunt nibh pulvinar a. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci