PERSBERICHT- Chabliz en Dizzy Panda bundelen krachten met nieuwe EP

Den Haag, Haarlem – 7 juli 2023

De Zuidhollandse artpop-band Chabliz en het mysterieuze duo Dizzy Panda uit Noord-Holland, slaan de handen ineen voor een muzikale samenwerking.

Ze presenteren op 14 juli a.s. hun gezamenlijke EP, waarbij elk van hen een eigen bewerking heeft gemaakt van een bestaand nummer van de ander.

De inspiratie voor dit project ontstond nadat ze elkaar ontdekten via de Snob 2000, waar beide bands een plekje in bemachtigden. Dizzy Panda behaalde in december 2022 de 1124e positie, terwijl Chabliz met één van hun nummers net boven hen stond op plek 1122.

Chabliz heeft het nummer ‘Bite My Tongue’ van Dizzy Panda uit 2021 bewerkt. Hierbij zijn de beats weggelaten en is zangeres Petra de Winter van Chabliz een duet aangegaan met Ntll, de originele zangeres van het nummer. Bovendien zijn de instrumenten grotendeels vervangen. Het nummer heeft nu een nog meer filmische uitstraling gekregen.

 

Dizzy Panda koos het nummer ‘Glastonbury Grove’ van Chabliz’s album ‘Heroes and Foes’ uit 2022. Ook dit origineel betreft een filmisch nummer en is dan ook geïnspireerd op de serie Twin Peaks van regisseur David Lynch. Dizzy Panda heeft geprobeerd om de sfeer van de serie neer te zetten. Het nummer is volledig opgebouwd uit losse samples. Van Chabliz kregen ze 1 voorwaarde mee: Er moet van iedere muzikant iets worden gebruikt. En zo komen samples van de oorspronkelijke bass, piano en zang terug in de bewerking van het nummer. Verder zitten er allerlei extra verwijzingen naar de serie Twin Peaks en de regisseur in het nummer verwerkt. Als een dada collage, net als het artwork van het album van Chabliz. 

Chabliz en Dizzy Panda hebben met hun bewerkingen een nieuwe dimensie toegevoegd aan elkaars muziek. We hopen dat het in de smaak valt. 

De EP is vanaf 14 juli online beschikbaar op de bekende streamingdiensten.   

Zowel de originele nummers als de bewerkingen zijn alvast te beluisteren en te downloaden (high quality) via Soundcloud: 

https://soundcloud.com/dizzypandamusic/sets/chabliz-dizzy-panda-bite-my/s-NvOmCOFAIgN?si=ca572fe5fd6e41a7881bb6f1529f4996&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing